lördag 25 december 2010

En intensiv julafton och juldag.

Dagen innan julafton innehöll mest matlagning och de sista förberedelserna av julklappar. PÅ kvällen kom Gunnar och Emmanuel från Jönköping och vi kunde samlas för att provsmaka skinkan mm, det är ju alltid gott kvällen innan julafton.

På natten vaknade Emmanuel av feberfrossa och kände sig jättedålig. Ja , ja han får väl vara med så länge han orkar. under förmiddagen förbereddes det för mat tills våra gäster skulle komma klockan 13.00

    Dukningen klar och jag är nöjd.  Den kall skurna maten på plats. Den varma i ugnen och på järnspisen.

                                                                                        






                                                       
       



                               







Trötta och belåtna la vi oss efter att ha myst med hundarna en lång stund på kvällen. Vi väntade gäster på juldagsförmiddagen så gällde att ta sig upp i tid.

När vi tittade lite närmare på Emmanuel så visade det sig att det var vattenkoppar som han hade insjuknat i, ja han var ganska dålig.
Barnen på skolan dår han arbetar har haft vattenkoppar så det var ju inte så underligt.


Båda pojkarna ville hem till staden igen så vi har kört hem dem och samtidigt hälsade på mor och drack lite julkaffe med henne. Mysigt !
Igår när vi läste Julevangeliet så ringde vi upp henne så hon kunde känna att hon var med oss, även att hon ej var här, det var uppskattat.


Kram
och God Fortsättning
Marie-Louise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar